REPUBLICA MOLDOVA Gerul măreşte numărul de viroze sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, au fost înregistrate 580 de cazuri de infecţii respiratorii, potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică. Medicii spun însă că nu este cazul să ne facem griji, pentru că este vorba de viroze sezoniere, chiar dacă în ţară numărul acestora a crescut cu 5% comparativ cu săptămâna trecută.

„Este o situaţie obişnuită pentru această perioadă. În sectorul nostru, în februarie numărul virozelor s-a triplat faţă de ianuarie şi am înregistrat 20 de cazuri de pneumonii. Raportat la o populaţie de 102.000 de oameni, aceaste date nu sunt îngrijorătoare", ne asigură Vera Rusu, vicedirector al Asocieţiei medicale teritoriale din sectorul Buiucani al Capitalei. Doctorii ne atenţionează să apelăm la medicii de familie şi să nu încercăm să ne tratăm acasă.

„Oamenii trebuie să facă chemări la domiciliu. Mulţi încep să ia antibiotice, dar ele nu ajută. Cel mai bine ar fi să avem grijă să ne îmbrăcăm bine şi să consumăm produse bogate în vitamina A, C şi E", mai spune Vera Rusu. „Bineînţeles că viroze sunt multe, mai ales că acum este foarte rece. În această perioadă cei mai vulnerabili sunt copiii cu imunitatea scăzută. Avem micuţi cu răceli şi miningită, dar nici nu este vorba de carantină", explică Ada Negru, medic pneumolog la Centrul Mamei şi Copilului.

COD PORTOCALIU DE GER

Potrivit meteorologilor, vremea rece se va menţine până pe 13 februarie. Temperaturile scăzute sunt cauzate de intensificarea anticiclonului est-european. Specialiștii avertizează că mercurul din termometre ar putea scădea până la -27 de grade Celsius.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite