GALERIE FOTO Primul tren european, inaugurat în Gara Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua garnitură de tren a fost renovată la Pașcani
Noua garnitură de tren a fost renovată la Pașcani

Primul tren renovat la standarde europene a fost astăzi prezentat în Gara Feroviară. La ceremonia festivă au participat mai mulți oficiali, în mare parte liberali. Garnitura din patru vagoane va ieși pe ruta internă Tighina-Ocnița abia după două săptămâni de testare.

Trenul moldovenesc a fost renovat la fabrica din Pașcani, România, iar modernizarea a costat 2,2 milioane de euro, adică jumătate din prețul unui tren nou. Garnitura a fost întâmpinată pe peron cu fanfară și pâine cu sare. Directorul uzinii din Pașcani i-a înmânat cheile ministrul Transporturilor, liberalului Anatol Șalaru. Potrivit oficialului, trenul renovat poate dezvolta până la 140 de kilometri pe oră și consumă mult mai puțin combustibil.

Curioșii au putut să intre în saloane și să testeze scaunele moi. Primii au urcat câteva persoane cu dizabilități, demonstrând astfel că trenul este adaptat la nevoile oamenilor în scaune cu rotile.

Garniturile de clasa a II-a sunt inspirate după vagoanele Regio din dotarea CFR Fotolii individuale și LCD-uri la clasa I, în noile vagoane renovate la Pașcani Noul model de tren este adaptat pentru accesul facil al oamenilor cu handicap

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

De asemenea, fiecare vagon are toalete moderne, aer condiţionat, spaţii amenajate pentru bagaje şi supraveghere video pe timpul călătoriei. Scaunele sunt echipate cu prize pentru telefoanele mobile şi pentru laptopuri. Pasagerii vor putea, de asemenea, utiliza internetul. Vestea proastă este însă că prețul biletelor se va dubla.

Calea Ferată urmează să modernizeze alte 14 garnituri.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite