GALERIE FOTO Combatanți: „Am merge la război doar cot la cot cu conducerea țării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto de Tudor Iovu. Sute de combatanți s-au adunat să-i comemoreze pe cei căzuți în lupte
Foto de Tudor Iovu. Sute de combatanți s-au adunat să-i comemoreze pe cei căzuți în lupte

Regrete și lacrimi la 20 de ani de la conflictul armat de la Nistru. Sute de combatanți s-au adunat astăzi pentru a-i comemora pe cei căzuți în lupte. Unii spun că, dacă va fi nevoie, ar mai pune mâna pe armă pentru a-și apăra țara. Alții, dezamăgiți, nu ar mai face-o niciodată. Sunt și din cei care ar fi gata să pornească la război doar cot la cot cu mai-marii țării.

Discursurile politicienilor adunați la monumentul „Mamei îndurerate" de la Complexul Memorial „Eternitate" i-a lăsat reci pe cei care au trecut prin război. Mulți cred că oficialii își amintesc de ei doar o dată pe an. Cu toate acestea, actuali demnitari sunt siguri că, în caz de necesitate, țara va fi apărată la fel cum s-a întâmplat și în 1992. „Nu mă îndoiesc că se vor găsi patrioți care cu adevărat vor dori să apere această palmă de pământ. S-au schimbat multe în 20 de ani. E adevărat, nu avem o țară integră. Lupta continuă însă, pe cale pașnică", este de părere Alexei Roibu, ministrul Afacerilor Interne, și el fost combatant.

Mitingul de comemorarea de la Memorialul "Eternitate" Generalii depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare de 2 martie, ziua în care a început războiul de la Nistru Un erou de la Nistru ajutat de colegi să depună flori în memoria celor decedați

Click aici pentru a vedea Galeria Foto

Oficialii de la Chişinău şi liderii separatişti de la Tiraspol marchează 20 de ani de la începutul războiului de la Nistru

„Adevărat. Aș mai merge la război doar împreună cu conducerea țării. Ei să meargă în față, iar noi în spatele lor", îl contrazice Sergiu Cazacu (56 de ani).

„Aș pune mâna pe armă, dar aș începe lupta de aici, din fruntea țării. Să-i curățim pe cei care ne mint de atâția ani. Avem doar miliardari și speculanți la putere", adaugă Dumitru Uzun (58 de ani).

Decepționați, mulți cred că războiul din 1992 a fost inutil, inventat de oficiali. „Ne-am apărat țara și le-am oferit-o pe tavă. Ei își bat joc de noi așa cum le place", spune Sergiu Lungu (47 de ani).

În conflictul de la Nistru și-au pierdut viața circa 300 de combatanți moldoveni.

Un combatant rămas invalid de război

Foto: Un combatant rămas invalid de război/ Tudor Iovu

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite