GALERIE FOTO Primul satelit moldovenesc va face poze din spațiu, la rezoluția unei camere foto de buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satelitul are laturile de câte 25 de centimetri a fost asamblat într-un laborator special din incinta Universității Tehnice a Moldovei. După ce va fi gata, va fi lansat la o altitudine de 700 de kilometri, în exosfera planetei.

În macheta spațială au fost montate patru panouri fotovoltaice cu randament ridicat, special comandate din Scoția, două antene, precum și o cameră foto cu rezoluție de 5 megapixeli care va fotografia Republica Moldova din cosmos.

Primul satelit moldovenesc ar putea fi lansat din Franța. Vezi GALERIA FOTO!

„Peste macheta actuală vom pune mai multe straturi izolatoare termice speciale, care se aseamănă cu spuma poliuretanică. Până la lansare, ținem satelitul în suportul actual", spune și Sergiu Candraman, șeful laboratorului, arătând către dispozitivul care simulează mediul spațial.

Primul satelit universitar e gata de lansare Primul satelit universitar moldovenesc e gata de lansare Primul satelit universitar moldovenesc e gata de lansare

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Echipa laboratorului de la Univestitatea Tehnică a Moldovei are de îndeplinit mai multe etape: proiectarea sistemului de comandă, punerea în funcțiune a sistemului de alimentare cu energie solară și ajustarea sistemului de orientare a obiectului cosmic.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite