Furnizorul de căldură din Chişinău acuza Banca de Economii de complicitate la blocarea conturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea companiei Termocom, furnizorul principal de căldură din capitala Republicii Moldova susţine că a fost forţată să deschidă cont bancar la altă bancă, ca urmare a blocării celor de la banca cu capital de stat.

Potrivit unui comunicat de presă, întreprinderea Termocom are deschise conturi în mai multe instituţii bancare din Republica Moldova, printre care Banca de Economii, Mobiasbanca, şi Victoriabank.

Administraţia Termocom susţine că a fost impusă de împrejurări să deschidă cont bancar la Victoriabank, pentru că s-a pomenit, în incapacitate de operare a oricăror operaţiuni financiare după blocarea conturilor.
Mai mult, conducerea furnizorului de căldură spune că la blocarea conturilor ar fi contribuit şi colaboratorii Băncii de economii şi deşi plăţile consumatorilor continuă a fi încasate şi de această bancă, Termocom nu poate achita plăţile faţă de furnizori, precum şi alte operaţiuni financiare.

De notat că în ultima perioadă mai multe companii cu capital de stat din Republica Moldova şi-au transferat conturile de la Banca de Economii la Victoriabank, bancă care ar fi controlată de Vlad Plahotniuc, prim-vice-preşedinte al Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite