Fundația Orange a adus copiii in poiana copilăriei (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 29 mai, Fundația Orange Moldova împreună cu Societatea Culturală "Vatra" au organizat tradiționalul spectacol "Copilărie - dulce feerie", adresat copiilor din instituții de tip internat din țară.

Scopul proiectului este de a contribui la integrarea copiilor defavorizați, care au acces limitat la evenimente culturale, în circuitul cultural autohton, dar și de a promova tinerele talente din Republica Moldova.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Odată cu lansarea Fundației Orange în Moldova, unul din obiectivele de baza pe care ni l-am propus este susținerea copiilor, dar mai ales a copiilor care sunt în dificultate.

Acest spectacol a devenit o tradiție frumoasă atât pentru Fundația Orange, cât și pentru copiii din școli-internat și familii defavorizate. Prin proiectele pe care le implementează Fundația Orange Moldova încercăm să consolidăm activitatea noastră de Responsabilitate Social-Corporativă și să sensibilizăm societatea cu privire la problemele cu care se confruntă copiii în Republica Moldova."

În fiecare an, spectacolul ""Copilărie - dulce feerie" este organizat în ajunul Zilei internaționale a copiilor și conține atât elemente distractive, cât și educative.

Pe 29 mai, pe scena Palatului Național au evoluat artiști și trupe de dans renumite: Irina și Anatol Bivol, Ion Suruceanu, Anișoara Puică, Vlad Negruzzi, Victoria Lungu, ansamblul de dansuri populare „Mărțișor", precum și tinere talente autohtone.

La spectacol au participat gratuit copii din peste 20 de școli de tip internat din diferite localități ale țării: Fălești, Soroca, Hâncești, Chișinău, Căușeni și altele. Fundația Orange a asigurat transportul tur - retur al copiilor.

În cadrul programului său cultural, Fundația Orange Moldova susține mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizați cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone pentru a-i integra în societate. Astfel, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, împreună cu Societatea Culturală Vatra, Fundația Orange Moldova organizează concertul „Armonii autumnale". Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul Național de Operă și Balet, fundația își propune să familiarizeze copiii defavorizați, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera și baletul - genuri de artă mai puțin populare în arealul autohton.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite