Funcţionar guvernamental şi lider liberal-democrat reţinut pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Cerevatîi, şeful oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat a fost reținut în flagrant pentru trafic de influență și corupere activă. Acesta este membru al Consiliului Naţional al PLDM, iar anterior  a fost preşedintele raionului Briceni, din partea comuniştilor.

La 3 februarie, şeful oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat a fost reţinut în calitate de bănuit în corupere pasivă şi trafic de influenţă.
Luni, 6 februarie, procurorii i-au înaintat învinuirea în comiterea infracţiunilor imputate, în privinţa sa fiind emis un mandat de arest pe un termen de 20 de zile, anunţă Serviciul de presă al CCCEC, fără a preciza numele funcţionarului public.
Potrivit informaţiilor oficiale de pe pagina WEB a Guvernului, şef al Oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat este Victor Cerevatîi, numit în funcţie la 26 noiembrie 2011. În acelaşi timp pe pagina WEB a partidului liberal democrat Cerevatîi figurează în lista membrilor Consiliului Naţional.

Potrivit CCCEC, reprezentantul Guvernului de la Edineţ este bănuit că ar fi estorcat și primit 50.000 de lei de la un cetățean, promiţându-i că îl va influenţa pe judecător să pronunțe o sentință în favoarea acestuia.
În consecinţă, a fost pornită o cauză penală pe semnalmenele infracțiunii prevăzute de art. 326 al.2 lit.c) Cod Penal al RM, care se pedepsește cu privațiune de libertate de la 2 până la 6 ani sau sau cu amendă de la 1.000 până la 3.000 de unităţi convenţionale. (1 u.c. = 20 de lei)
Funcţionarul ar fi pretins de la același cetățean 1.000 de euro, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească anumite atribuții de serviciu.
Şeful oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat a fost reținut în flagrant delict în biroul său de serviciu, în momentul primirii a 1.000 de euro de la denunțător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite