Fugar în cazul omorului de la Orhei, arestat la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Oleg Pruteanu, alias Borman, anunţat în căutare pentru omorul interlopului Alexei Veretco şi arestat, în lipsa sa, pentru 30 de zile, va sta în arest la domiciliu. Asta dacă bărbatul se va prezenta în faţa organelor de urmărire penală până la 25 mai, aşa cum au decis magistraţii Curţii de Apel Chişinău.

Pruteanu, împreună cu kickboxerul Constantin Țuțu şi Radu Andrițco, toţi implicaţi în cazul omorului de la Orhei, a dat bir cu fugiţii imediat după producerea crimei.


„Clientul meu se află în Moldova şi se va prezenta în faţa organelor de urmărire penală, aşa cum a cerut instanţa. Oamenii legii nu au respectat procedura de citare, acesta fiind temeiul de casare a încheierii judecătorilor sectorului Centru din 3 mai", a explicat Ion Vâzdoagă, avocatul lui Oleg Pruteanu.

„Este un nonsens din punct de vedere juridic. Nu înţelegem cum instanţa a luat o astfel de decizie atât timp cât acesta se ascunde", s-a arătat nedumerit Corneliu Bratunov, procuror-șef al Secţiei Exercitare Urmărire Penală în Cazuri Excepţionale.
Tot ieri, magistraţii de la Curtea de Apel l-au lăsat în arest pe poliţistul Vasile Cojocaru, reţinut la o zi după ce a fost ucis Veretco.

Crima s-a produs la sfârşitul lunii aprilie, la parcarea unui restaurant din Orhei, în timpul unei altercaţii în care au fost implicate mai multe persoane. La câteva zile, ministrul de Interne, Alexei Roibu, a anunţat demisia comisarului raionului Orhei, Oleg Cociug, şi a poliţistului Vasile Cojocaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite