Fraude de zeci de milioane de lei la principala companie de distribuţie a gazelor din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schema ar fi fost pusă în aplicare încă pe timpul guvernării comuniste, fiind implicată şi conducerea Moldovagaz, iar ancheta ar putea dura câţiva ani.

O schemă prin care erau furaţi consumatorii, dar şi furnizorul de gaze, aplicată încă din anul 2004, a fost depistată la întreprinderea Chişinău-Gaz.
Astfel, în baza unei înţelegeri cu reprezentanţii firmei din Capitală, la un consum lunar de o mie de metri cubi, clientul plătea doar pentru 400 de metri cubi, în numerar, angajatului companiei. Alţi 400 de metri cubi erau trecuţi ca pierderi în reţea, iar în factură erau indicaţi doar 200 de metri cubi.

Calculele preliminare arată că valoarea fraudei este de peste 30 de milioane de lei. Deputatul Simion Furdui, ex-preşedinte al Moldovagaz în anii 2001-2002, susţine că proporţiile delapidărilor sunt mult mai mari, de ordinul sutelor de milioane de lei, iar schema ar fi fost pusă în aplicare încă pe timpul guvernării comuniste, fiiind implicată conducerea Moldovagaz. Cazul a pus pe jar autorităţile, iar dosarul a fost transmis pentru investigare Procuraturii Anticorupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite