Fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Iuşcenko, posibil viitor premier al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroii revoluţiei portocalii: Iulia TImoșenko și Viktor Iușcenko
Eroii revoluţiei portocalii: Iulia TImoșenko și Viktor Iușcenko

Viktor Ianukovici, actualul şef al statului ucrainean duce negocieri cu fostul preşedinte pentru o eventuală revenire a acestuia în postul de şef al Guvernului, anunţă cotidianul rusesc Nezavisimaya Gazeta.

Pe fondul deteriorării situaţiei economice şi creşterii nemulţumirii populaţiei din Ucraina, elitele politice vorbesc despre o răsturnare de situaţie la Kiev. Conform cotidianului rusesc „Nezavisimaya gazeta", motivul acestor zvonuri politice a servit o reuniune între preşedintele Viktor Ianukovici, cu foştii preşedinţi ai Ucrainei - Viktor Iuşcenko, Leonid Kucima şi Leonid Kravchuk.

O săptămână mai devreme, unul dintre cele mai proieminenţi reprezentanţi ai taberei Orange, liderul Partidului European Nikolae Katerinchuk a declarat că Iuşcenko, „este acum în aşteptare pentru ca Ianukovici să-l desemneze prim-ministru".
În acelaşi timp secretarul de presă al lui Iuşcenko, Irina Vannikov a declarat pentru Nezavisimaya Gazeta că sunt doar nişte zvonuri.

Analistul politic Vladimir Zolotorev susţine că în condiţiile actuale o schimbare de guvern ar fi un pas logic pentru preşedintele Ucrainei, care are nevoie de un premier ce să facă reformele atât de necesare pentru economia ţării. Or, în perioada când Iuşcenko a fost premier al Ucrainei, economia acestei ţări a avut rezultate remarcabile. Totodată acest pas ar contribui la îmbuntăţirea imaginii în Occident a actualului preşedinte Viktor Ianukovici

Pe de altă parte Oleksandr Vishniak, directorul centrului Ukraine Sociology Service, consideră un astfel de pas lipsit de logică şi care îi poate slăbi poziţiile lui Viktor Ianukovici în regiuni precum Crimeea şi Donbass, care în permanenţă în ultimii ani au votat pentru el, la alegerile prezidenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite