Fostul polițist bătăuş, Radu Baranov, bănuit de tâlhărie, va rămâne după gratii încă pentru zece zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul poliţist Radu Baranov, bănuit că a comis două tâlhării la Hânceşti, va rămâne după gratii încă pentru zece zile, potrivit Pro TV, deşi de dimineaţă oamenii legii declarau altceva.

Sportivul și fostul om al legii Radu Baranov, anterior cercetat penal pentru că a bătut un tânăr în Comisariatul din Ungheni, a fost reținut iniţial pentru 72 de ore, fiind bănuit de săvârșirea a două tâlhării

La 13 septembrie, acesta l-a lăsat fără automobilul de model Grand Cherokee pe un bărbat din satul Boghiceni, raionul Hâncești. Peste o oră, tot la Hâncești, în satul Leușeni, Baranov, împreună cu alte patru persoane, l-a bătut pe un alt bărbat, amenințându-l cu o armă, după care i-a luat mașina de model Opel Omega. Acasă la Radu Baranov, colegii săi de la Interne au găsit parcate în curte ambele mașini și un pistol de model RG 88, calibrul 10 mm, nr. 0811016, deținut legal de Baranov.

„Baranov susține că aceste automobile i-au aparținut anterior. Le-a vândut, însă actualii proprietari nu i-ar fi achitat toată suma, așa că a decis să-și ia bunurile înapoi. La rândul lor, victimele, una din Bobiceni și alta de la Leușeni, susțin contrariul și spun că i-au plătit toți banii", ne-a spus Deonis Ursu, șeful Secției Urmărire Penală de la Comisariatul raionului Hâncești. La rândul său, procurorul raionului Hâncești, Eugeniu Nichifor, a refuzat să ofere orice detaliu, invocând „secretul de stat".

UN DELTAPLAN ÎNSUȘIT PRIN ABUZ

Potrivit Ministerului de Interne, acesta nu este singurul păcat al fostului polițist. Radu Baranov mai figurează ca bănuit pe un caz de escrocherie în Ungheni. Împreună cu alți doi bărbați, el a însușit prin abuz de încredere, un deltaplan de model MDP, estimat la 180.000 de lei, și o remorcă de automobil, de circa 7.500 de lei.

„Proprietarul deltaplanului împrumutase aparatul de zbor unui bărbat care făcea contrabandă cu țigări peste Prut. După ce acesta a fost prins și condamnat, proprietarul a încercat să-și ia bunul înapoi. În aprilie, Baranov, împreună cu alți doi, a mers la comisariat, la foștii săi colegi, unde a spus că deținătorul aparatului i-a rugat pe polițiști să le dea lor deltaplanul", a explicat procurorul Andrian Fetcu de la Ungheni.

A bătut un tânăr în comisariat

Radu Baranov a mai fost implicat într-un dosar penal. În august 2010, el a bătut un tânăr chiar în Comisariatul de Poliție de la Ungheni, incidentul fiind surprins de camerele de supraveghere. În 2012, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au revizuit cauza, recalificând-o din penală în contravențională, cu aplicarea unei amenzi de 1.600 de lei și au dispus rejudecarea litigiului dintre el şi MAI pentru repunerea sa în funcție.
Pe lângă cariera de polițist, Baranov se poate lăuda cu mai multe medalii pe care le-a câștigat la competiții sportive. El este triplu campion european şi de şase ori vicecampion mondial la lupte universale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite