Fostul bancher de la Tiraspol reținut de kgb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații kgb-ului din stânga Nistrului au reținut-o pe Oxana Ionova, fosta președintă a consiliului de administrație a băncii republicane transnistrene, informează RIA Novosti.

Deocamdată, ea a fost reținută doar pentru 72 de ore. Fostului bancher al rmn i se incriminează deturnare de fonduri în proporții deosebit de mari, crearea şi utilizarea schemelor corupte pentru transferul banilor din buget în străinătate prin intermediul companiilor off-shore, dar şi deturnarea ajutorului umanitar acordat regiunii transnistrene de către Federaţia Rusă.

După învestirea sa în funcție, liderul separatist Evgheni Șevciuk a dispus efectuarea unui control al activității fostei conduceri a băncii care a luat sfârșit la 1 martie.

Comisia de anchetă a Federației Ruse nu exclude că Ionova ar fi fost implicată în deturnarea ajutorului umanitar acordat cetățenilor din stânga Nistrului de către Rusia. Potrivit aceleiași comisii, Oleg Brizițkii, vicepreședintele băncii de la Tiraspol, în complicitate cu Oleg Smirnov, fiul fostului lider rmn, în complicitate cu alte persoane, au comis deturnări de fonduri alocate de Federaţia Rusă pentru rmn sub formă de ajutor umanitar. Rusia ar fi fost prejudiciată cu circa 160 milioane de ruble.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite