Formaţia Noroc se lansează într-o nouă formulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formaţia "Noroc" într-o nouă componenţă
Formaţia "Noroc" într-o nouă componenţă

Artiștii revin, joi, în faţa spectatorilor nu doar cu o trupă reîntregită, un concert de zile mari, dar și cu primul lor videoclip. Membrii ansamblului se declară mândri că, după mai mulţi ani de vise și planuri, vor urca din nou în scenă să demonstreze stoicismul legendarei formaţii.

În timp ce unii artişti scot albume şi videoclipuri pe bandă rulantă, cei de la Noroc şi-au văzut visul realizat abia după 45 de ani. „În sfârşit ni s-a împlinit o dorinţă", a mărturisit noul director muzical Liviu Ştirbu, fost membru al trupei în anii 70.

Videoclipul „3 în 1" este un colaj pentru trei piese: „Chişinăul meu cel mic", „Primăvara" şi „De ce plâng chitarele", formulă regizată de Igor Levinschi. „A fost o idee năstruşnică, nimeni n-a mai urmat un aşa scenariu. Chiar dacă sunt trei piese consecutiv, întreaga poveste arată bine", a adăugat compozitorul Liviu Ştirbu.
Bobocii trupei, Serj Kuzenkoff şi Margareta Iarovoi, fostă membră Edict, spun că n-au stat nicio clipă pe gânduri şi au acceptat din start propunerea de a face parte din familia Noroc. „Este o onoare, dar şi o responsabilitate mare. Vorbim aici de o legendă, de piese pe care le cunosc un popor întreg. Recunosc că va trebui să dorm mai puţin, ca să reuşesc să lucrez şi la proiectele mele solo", mărturiseşte Serj, adăugând că ştia din copilărie pe dinafară toate melodiile. „Vroiam să mă stabilesc în România şi să-mi încep cariera solo. Eram deja cu bagajele gata când m-a telefonat Lidia Botezatu. Am acceptat cu bucurie", declară Margareta Ioarovoi.

40% sunt piese noi

Rebrandingul trupei va aduce şi 40% piese noi, care însă nu vor devia ca stil, spun artiştii. „Trebuie să păstrăm continuitatea, individualitatea care ne-a consacrat. Vom face tot posibilul să ne integrăm cât mai firesc în arealul muzical de la noi", promite Radu Dolgan.
Formaţia Noroc a fost fondată în 1967, de regretatul maestru Mihai Dolgan. De-a lungul timpului, din trupă au făcut parte artişti precum Valentin Goga, Ion Suruceanu sau Ştefan Petrache. Prima melodie semnată de Mihai Dolgan a fost „Dor, dorule", a urmat apoi „Mama", „De ce plâng chitarele", „Cântă un artist" sau „Primăvara", care au beneficiat de multiple variante interpretative.

Centrul Cultural „Mihai Dolgan"

Odată cu relansarea Noroc-ului, membrii formaţiei au scris autorităţilor mai multe scrisori pentru a cere sprijin la întemeierea unui Centru Cultural care să-i poarte numele lui Mihai Dolgan, dar și un festival-concurs de muzică în memoria artistului. „Deocamdată ne-au anunţat că propunerea a fost acceptată și ne-au promis că ne vor ajuta", a declarat producătorul general al trupei, Andrei Lozovan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite