Flagrant penibil: O bibliotecară prinsă cu mită de 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajata a fost prinsă cu mită de 100 de lei
Angajata a fost prinsă cu mită de 100 de lei

Funcționara, a fost surprinsă de oamenii legii în momentul în care ridica de la un cetățean 100 de lei, pentru a influența angajații Oficiului Stării Civile din Cahul să urgenteze perfectare unor acte.

Ofițerii Direcției Investigare a Fraudelor au demascat o schemă frauduloasă de obținere a mijloacelor bănești, profitând de situația de serviciu. Ilegalitatea schemei era următoarea: funcționarii Oficiului Stării Civile din Cahul (OSC), creau artificial cozi printre cetățenii, care doreau să-și perfecteze actele în această instituție. Astfel, oamenii erau de acord să achite mai mult pentru ca documentele să fie perfectate mai rapid. În acest scop, solcicitanții de acte de la OSC din Cahul, completau o cerere la Biblioteca din localitatea respectivă, care este amplasată în același sediu.

Astfel, după un șir de măsuri speciale de investigație și achiziții de control, forțele de ordine au surprins angajata, în momentul în care aceasta a luat ilegal 100 de lei de la un solicitant. În prezent, poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii. De asemenea, poliția acționează pentru a identifica și alți membri ai acestei grupări. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Femeia riscă o pedeapsă cu amendă în valoare de până la 60.000 de lei sau cu închisoare pe un termen de până la șase ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite