Firma lui Filat susţine că n-are datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală din România atestă însă că firma Kapital Invest Company are restanţe la buget

Kapital Invest Company SRL, compania din România la care premierul Vlad Filat este acţionar majoritar, a difuzat ieri o replică la materialul „Milionari moldoveni datori statului român", prin care dezminte informaţiile publicite de „Adevărul". Conducerea Kapital Invest Company susţine că firma nu ar avea restanţe la bugetul României, ci, dimpotrivă, are de recuperat TVA în valoare de 102.992 de lei româneşti (circa 400.000 de lei moldoveneşti). Într-o adresa difuzată presei, compania își exprimă „indignarea" faţă de conţinutul articolului. „Regretăm faptul că autorul articolului nu a contactat conducerea companiei înainte de a da publicităţii informațiile referitor la Kapital Invest Company", se spune în comunicat.

Administraţia spune că va veni cu confirmările de rigoare

Precizăm că reporterul „Adevărul" a sunat de câteva ori la Iaşi la mai multe numerele de telefon indicate pe paginile web specializate din România, dar de fiecare dată ni se răspundea că nu e telefonul firmei. Totodată, pagina web a Kapital Invest nu este funcţională. În lipsa unor contacte exacte, am trimis joi, 28 iulie, printscreen-ul de pe pagina web a Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, care confirmă datoria companiei, lui Igor Volniţchi, consilierul premierului Vlad Filat, iar acesta a confirmat că l-a expediat conducerii Kapital Invest Company. Ieri, am remis direct adminstraţiei Kapital Invest Company printscreen-ul actualizat la 2 august 2011 de pe pagina www.anaf.ro.
Administraţia companiei n-a putut explica divergenţa dintre datele ANAF şi cele cu care operează şi recunoaşte că „în urma solicitării către organele de resort, va veni cu confirmările de rigoare".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite