RĂZBOI în Alianța de guvernare de la Chișinău: „Păpușarul“ Plahotniuc versus „contrabandistul“ Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal în Alianța pentru Integrare Europeană. Premierul Vlad Filat îl acuză pe prim-vicepreședintele Parlamentului Vlad Plahotniuc că ar trage sforile pentru a-și menține controlul asupra principalelor întreprinderi monopoliste din Republica Moldova. După luni de zile în care a vorbit de un oarecare „păpușar“ ce ar dirija din umbră tot ce mișcă în țară, liderul PLDM i-a pronunțat azi numele: Vlad Plahotniuc. Replica nu s

Premierul liberal-democrat a declarat astăzi că scandalul de la fabrica de panificație „Franzeluța" demonstrează că „păpușarul nu se liniștește și încearcă să-și impună regulile". După luni de suspans, Vlad Filat a deschis cărțile: „Păpușarul este Plahotniuc". „Nu voi tolera această situație. Voi face regulă la Franzeluța, la Moldtelecom, la Metalferos și în sectorul energetic", a promis Filat.

Liderul PLDM a precizat că Plahotniuc „încearcă să-și păstreze sfera de influență pe care a avut-o în timpul guvernării comuniste și în timpul Alianței pentru Integrare Europeană 1, ceea ce vine în cotnradicție cu ceea ce ne-am propus: concurență pe piață, fără monopol, justiție care să nu răspundă telefoanelor".

„Cei care intervin cu metode șmecherești vor fi taxați de alegători mai devreme sau mai târziu", a mai spus Vlad Filat.

Anterior, analiștii politici au sugerat că scandalul de la combinatul denotă lupta dintre Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, care ar disputa controlul asupra celei mai mari întreprinderi de panifecție din țară. Directorul „Franzeluța“, Eugen Baleca, a fost demis luni de Consiliul de Administrație al întreprinderii, însă a fost restabilit în scurt timp printr-o decizie a instanței. Consiliul a încercat de câteva ori să se reunească din nou, însă nu au reușit. Angajații au fost sechestrați în clădirea întreprinderii cu capital majoritar de stat păzită, contrar legii, de paznici înarmați de la o companie privată.

Vezi AICI ce replică i-a dat liderul PD Marian Lupu lui Vlad Filat.

Citește și ce i-a răspuns premierului Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite