Filat confirmă: Șoltoianu este suspectat de omorul fostulului polițist. Complicii lui au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complicii crimei de ieri, din centrul Capitalei, au fost reţinuţi, iar autorul a fost identificat. Anunțul a fost făcut de către premierul Vlad Filat în cadrul emisiunii „În Profunzime" de la Pro TV.

De asemenea, prim-ministrul a confirmat că principalul suspect este ex-campionul mondial la kickboxing, Ion Şoltoianu, transmite agenția Info-Prim Neo.

„Acţiunile au fost suficient de prompte şi profesioniste. A fost identificat autorul, reţinuţi complicii şi urmează ca această acţiune să fie dusă la bun sfârşit. Nu este doar un caz regretabil, dar este şi o crimă oribilă, având în vedere cine a comis-o", a precizat Vlad Filat.

Șeful Guvernului a mai spus că a convocat, după 20 de minute de la comiterea crimei, o şedinţă cu procurorul general, cu ministrul afacerilor interne, cu şeful SIS-ului şi cu şeful Centrului anticorupţie.

„Una dintre indicaţiile care au fost date în cadrul şedinţei este ca în regim de urgenţă să vină cu modificări la legea privind port-arma, pentru că este una foarte permisivă la acest capitol, cu reglementări mult mai clare şi cu sancţiuni drastice în situaţii în care există port de armă ilegal sau alte încălcări. Aici nu vom inventa apa caldă, vom prelua experienţa din România, care este una foarte şi foarte adecvată, reieşind din situaţia care este", a conchis premierul.

Fostul poliţist Ion Stratulat a fost împuşcat ieri după-amiază la terasa unei cafenele de pe strada 31 august, din preajma Bibliotecii Naţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite