Filat vrea mai mulți muncitori moldoveni în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu Avigdor Liberman, ministrul Afacerilor Externe al Israelului.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre oferirea posibilităţii creşterii cotei de muncitorilor moldoveni în construcţii în Israel, dar şi despre semnarea acordului în domeniul securităţii sociale, se anunță într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a menţionat că deschiderea Republicii Moldova faţă de Israel a fost materializată prin liberalizarea regimului de vize, care a scutit cetăţenii israelieni, începând cu luna iunie 2010, de obligativitatea perfectării vizelor pentru intrarea în Moldova. Vlad Filat a menţionat că mizează pe o decizie similară şi din partea Statului Israel prin lansarea negocierilor pe marginea Acordului de abolire a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Totodată, el a apreciat decizia Israelului de a oferi gratuit vize cetăţenilor moldoveni.

Avigdor Liberman a menţionat, la rîndul său, că va susţine şi în continuare dezvoltarea Republicii Moldova şi va reveni în Moldova cu cea mai mare plăcere ori de cîte ori va avea posibilitatea. Tot ieri, a fost semnat un Acordul de cooperare între Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul mediului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite