Vlad Filat despre secetă: „Trebuie să ne rugăm mai mult să plouă şi nu doar la Guvern“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarația a fost făcută după şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, convocată azi la Guvern. Premierul a mai spus că nu poate anticipa asemenea fenomene şi că deşi s-a rugat, n-a plouat. 

În cadrul şedinţei, premierul a atenţionat miniştrii că trebuie să fie pregătiţi să intervină în orice situaţie provocată de canicula din ultimele zile. „Toate instituțiile trebuie să lucreze permanent, să intervenim atunci când e nevoie. Trebuie să facem tot posibilul ca anul 2013 să nu fie compromis. Trebuie să facem evaluări obiective, și solicitări pertinente", a declarat Vlad Filat.

În acelaşi timp, deşi a recunoscut că ţara se află într-o situaţie dificilă din cauza secetei, premierul a menţionat că fenomenul nu putea fi anticipat. „Seceta nu poate fi anticipată, am aşteptat ploi. Ne-am rugat, dar nu a ajutat. Cred că trebuie să ne rugăm mai mult şi mă refer aici nu doar la Guvern", a declarat Vlad Filat. „Am mai trecut prin perioade coplicate, nu trebuie să folosim cuvinte precum-dezastru. Este o situație căreia trebuie să-i facem față", a mai spus premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite