Fiecare al treilea moldovean recunoaşte că a dat mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda intenţiei autorităţilor, corupţia este răspândită foarte în Rusia
În ciuda intenţiei autorităţilor, corupţia este răspândită foarte în Rusia

37% din cetăţenii moldoveni susţuin că au dat şpagă cel puţin odată în ultimul an, arată un Barometru al Transparency International Moldova.

Potrivit raportului, cetăţenii moldoveni consideră că cei mai corupţi sunt poliţiştii, politicienii, funcţionarii publici şi judecătorii. De asemenea, mai mult de jumătate din cei intervievaţi cred că nivelul corupţiei a sporit în ultimul an. 52 la sută din moldovenii nu se arată satisfăcuţi de felul în care instituţiile statului se luptă cu acest fenomen. Lilia Caraşciuc, director Transparency International Moldova consideră că raportuleste unul pesimit." Rezultatele ne îngrijorează, pentru că Uniunea Europeană va fi mult mai precaută în viitoarea lărgire şi va înainta mai multe cerinţe ţărilor care vor dori să adere", a declarat Caraşciuc.
Potrivit raportului realizat în ţările CSI, cea mai bună situaţie pare să fie în Georgia, unde 78 La sută din populaţie consideră că corupţia s-a diminuat. Barometrul global arată că România este pe 25 din 27 de state Europene, in ceea ce priveste corupţia. Studiul a fost realizat în 86 de ţări ale lumii, fiind intervievaţi peste 91 de oameni. În topul celor mai corupte state, republica Moldova se află pe locul 108 din 178.

Citeşte şi:

Bursa şpăgilor în spitalele din Chişinău

Botoşani: Şpăgarul de la Taxe şi Impozite pus să cântărească gunoiul şi să păzească câinii vagabonzi

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite