Fermieri și pensionari vor la Președinție. Află câţi moldoveni vor să devină şef de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Ilie Rotaru a anunțat primul că e bun de președinte. Foto: rotaru.md
Avocatul Ilie Rotaru a anunțat primul că e bun de președinte. Foto: rotaru.md

Șapte moldoveni vor să conducă țara. Un avocat, un fermier, un inginer-mecanic, un profesor de colegiu, un pensionar şi doi şomeri au bătut la uşa Comisiei parlamentare speciale pentru alegerea președintelui, pentru a afla cum pot deveni şefi de stat. Niciunul nu a fost însă înregistrat oficial în cursă, a declarat Tudor Deliu, preşedintele comisiei.

„Deocamdată, nu avem niciun dosar complet. Am primit doar câteva dintre actele solicitate. Din câte înţeleg, au şanse mici să obţină semnăturile a 15 deputaţi, atâta cât este necesar pentru a deveni candidați cu acte în regulă", a precizat comunistul Vladimir Vitiuc, unul dintre membrii comisiei.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană nu au decis încă pe cine vor înainta la alegerile din 18 noiembrie. Ei spun că vor negocieri atât cu opoziția comunistă, cât și cu transfugii din PCRM pentru a găsi un candidat de compromis. Și fostul comunist Igor Dodon a declarat că este pregătit să negocieze cu AIE, dar insistă pe o candidatură neafiliată politic la funcția de șef al statului. El a precizat că ex-premierul comunist Zinaida Greceanâi ar fi persoana cea mai potrivită pentru că este „apartinică, profesionistă și tehnocrată".

„Candidaţi apolitici poţi găsi doar la cimitir. Să nu ne îmbătăm cu apă de ploaie. Marian Lupu este apolitic ca şi Zinaida Greceanâi", îl contrazice liderul PL, Mihai Ghimpu.

Pentru a fi ales, un candidat trebuie să fie votat de 61 din cei 101 deputaţi

Pretendenții mai au la dispoziție patru zile pentru a-și depune dosarele.

Citește și:

Prima rândunică! Un avocat SE PROPUNE la funcția de președinte al Republicii Moldova

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite