Magistraţii au decis: Fără monstru de beton la Biblioteca Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinderea Green Hills Nistru nu va putea ridica o clădire lângă sediul Bibliotecii Naţionale, amplasată pe strada 31 august 1989 din Capitală. Potrivit juriştilor, clădirea care urma să fie înălţată între cele două blocuri ale bibliotecii ar fi fost mai înaltă decât monumentele din jur.

Decizia definitivă a fost luată de magistraţii Colegiul civil şi de contencios administrativ de la Curtea Supremă de Justiţie la 27 ianuarie. Și asta pentru că o construcție modernă ar fi stricat peisajul din centrul istoric al orașului, iar blocurile bibliotecii, situate în imediata apropiere, sunt monumente arhitecturale și ar putea suferi în timpul construcției.

Decizia instanţei vine după ce, la sfârşitul anului 2008, Green Hills Nistru a demarat procedura pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie a unui centru multifuncţional de oficii, cu parcări subterane. Atunci, oficialii de la Primărie au respins cererea companiei. Peste trei ani, și magistraţii de la Curtea de Apel au declarat legal refuzul şi au respins acţiunea intentată de întreprindere. Potrivit juriştilor, clădirea care urma să fie înălţată între cele două blocuri ale bibliotecii ar fi fost mai înaltă decât monumentele din preajmă, fapt care fi afectat stilul arhitectural din zonă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite