Flashmob: Muzică clasică în Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri îşi fac studiile la Chişinău, la Sankt Petersburg sau Viena.
Tineri îşi fac studiile la Chişinău, la Sankt Petersburg sau Viena.

Preţ de câteva minute, comercianţii din Piaţa Centrală, dar şi cumpărătorii s-au delectat cu muzică simfonică. Evenimentul din piaţă a fost pus la cale de membrii unei orcheste care au organizat un flashmob cu muzică clasică.

Orchestra a fost creată recent, iar tinerii şi-au propus să scoată muzica clasică din sălile de concert şi să o aducă în locuri unde ne aşteptăm mai puţin. Piaţa Centrală este unul dintre acestea.

Astăzi, pentru câteva minute, în piaţă a răsunat muzică simfonică. Spre surprinderea cumpărătorilor, dar şi a comercianţilor, tinerii au fost aplaudaţi ca-n sălile do concert. „Este foarte frumos, ar trebui să avem mai des astfel de evenimente. Aşa ar mai scăpa şi oamenii de grijile lor, iar noi am vinde mai cu spor", spune vânzătoarea Valentina Lavric.

Chişinău Youth Orchestra Chişinău Youth Orchestra în Piața Centrală Chişinău Youth Orchestra

CLICK PENTRU GALERIE

La fel de impresionată a fost şi MariaTrandafir care a venit la piaţă după roşii şi a reuşit să asiste la flashmobul tinerilor. „Muzica clasică este superbă. Sunt nişte tineri superbi, care cântă nemaipomenit. Poate că ar fi mai bine să renunţăm la muzica ce sună în fiecare zi în piaţă şi să mai ascultăm altceva", spune femeia.

Mulţumiţi au rămas şi organizatorii. „La început nu ştiam la ce să ne aşteptă, dar a fost foarte bine. Oamenii erau foarte fericiţi şi ne bucurăm că am reuşit să le facem ziua mai frumoasă. Trebuie să recunosc că în Piaţa Centrală am avut parte de mai multă adrenalină", explică Adriano Marian, coordonatorul proiectului Chişinău Youth Orchestra.

Vrem să formăm o nouă generație de consumatori de muzică clasică, Adriano Marian, coordonatorul proiectului Chişinău Youth Orchestra

Iniţiativa vine din partea unui grup de tineri uniţi de pasiunea pentru muzica clasică, proiect cunoscut în toată lumea cu denumirea de Youth Orchestra. Este o pistă de lansare pentru cei care îşi doresc să ajungă la excelenţă.

60 de tineri talentaţi uniţi sub o singură baghetă

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite