Externele de la Moscova nu se lasă: „În Moldova şi în afara ei sunt forţe ce provoacă escaladarea tensiunilor la Nistru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacificatorii au acţionat în strictă conformitate cu regulamentul, îşi reafirmă poziţia Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, comentând tragicul incident din 1 ianuarie când un soldat rus l-a împuşcat mortal pe Vadim Pisari (18 ani), la postul de menţinere a păcii de la Pârâta.

Diplomaţii ruşi susţin în continuare că tânărul ucis ar fi pus în pericol viaţa militarilor şi că aceştia au tras în direcţia maşinii conduse de Vadim Pisari doar „după ce au fost epuizate toate măsurile în vederea opririi automobilului“.

Oficilaii de la Moscova fac aceste afirmaţii deşi în acelaşi comunicat se spune că procuratura militară rusă continuă cercetările, iar rezultatele urmează să fie anunţate abia peste trei săptămâni.

MAE rus salută îndemnurile lansate de „conducerea Republicii Moldova şi a Transnistriei privind clarificarea echilibrată şi responsabilă a tuturor circumstanţelor celor întâmplate“.

Totodată, Externele de la Moscova atenţionează că „în interiorul Moldovei, dar şi în afara ei sunt forţe care, de dragul câştigurilor  politice, încing spiritele, fără să ţină cont de faptul că provoacă astfel escaladarea tensiunilor în zona de securitate“.

Ministerul rus de Externe insistă pe necesitatea menţinerii forţelor pacificatoare în zona de securitate de la Nistru. „Nu e corect ca în baza unui incident tragic să fie făcute concluzii despre ineficienţa operaţiunii de pacificare şi necesitatea de a o desfiinţa“.

CITEŞTE ŞI Tânărul de la Pârâta a fost împuşcat cu gloanțe interzise de ONU

Sute de oameni i-au spus „Adio" tânărului de 18 ani, împuşcat de pacificatorul rus

"Mi-au împuşcat fiul ca pe un criminal"

Ambasadorul rus, contrazis de Poliție: Tânărul ucis avea carnet, iar mașina nu era în căutare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite