Expulzarea migranţilor din Grecia nu îi afectează pe moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de expulzare a migranţilor din Grecia, în cadrul campaniei „scapă de migranţii străini“, derulată de noua guvernare de la Atena, nu-i afectează deocamdată pe moldovenii stabiliţi în această ţară.

Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău menţionează că până în momentul de faţă nu există informaţii privind repatrierea cetăţenilor moldoveni, nu au fost înregistrate demersuri de la poliţie, de asemenea nu au fost înregistrate nici plângeri ale cetăţenilor. Conform ultimelor statistici ale MAEIE, numărul migranţilor moldoveni stabiliţi în Grecia este estimat la peste 12. 000 de persoane.

Potrivit Agenţiei France-Presse, autorităţile greceşti au lansat o acţiune fără precedent de scoatere din ţară a tuturor migranţilor ilegali. Timp de o singură zi în capitala grecească au fost reţinuţi circa 5000 străini, 1.200 dintre aceştia deja au fost scoşi din ţară. Autorităţile Republicii Elene promit că de acum înainte toţi migranţii ilegali vor fi expulzaţi forţat de pe teritoriul ţării. Un motiv este faptul că Grecia mereu a fost criticată de celelalte state membre ale UE că nu-şi poate controla graniţele,anunță Info-Prim Neo.

Conform unor opinii neoficiale, moldovenii nu sunt afectaţi de operaţiunile grecilor datorită faptului că împărtăşesc religia creştin-ortodoxă, or, Grecia este un stat care pune un accent mare pe confesiunea religioasă, aceasta fiind chiar înscrisă în paşapoartele cetăţenilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite