VIDEO Victima a murit la spital. Posibil atentat la Chişinău: o maşină a sărit în aer în apropiere de ambasada Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia investighează motivul deflagraţiei
Poliţia investighează motivul deflagraţiei

Incidentul s-a produs acum jumătate de oră la intersecţia străzilor Lazo şi Columna din centrul Chişinăului. Poliţia nu confirmă decât un rănit, Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova. În momentul exploziei acesta mergea spre maşina personală parcată alături de automobilul care a ars. 

UPDATE: 18.00: "Atentatul asupra vieţii lui Igor Ţurcan nu are nimic în comun cu activitatea politică a acestuia", a declarat Adrian Jovmir, şeful serviciului de presă al Comisariatului general. Poliţia consideră că, mai curând, la mijloc ar fi activitatea acestuia în calitate de preşedinte al Federaţiei de Tenis sau ca om de afaceri.

Mihai Godea, ex-candidat la funcţia de primar al Capitalei, şeful staff-ului electoral al căruia a fost Igor Ţurcan, este sigur că e vorba de o răfuială politică.

UPDATE: 15.05: Igor Ţurcanu a murit în secţia de Reanimare la ora 14.55. Medicii au declarat că măsurile de resuscitare nu au dat rezultat.

UPDATE 14:40 Liviu Vovc, prim-vicedirectorul Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină de Urgenţă, a declarat jurnaliştilor că Igor Ţurcanu este menţinut în viaţă de aparate. "Starea pacientului este extrem de gravă. Bărbatul se află în şoc traumatic de gradul patru, are ambele gambe fracturate, mai are fracturi de femur deschise. Tensiunea arterială, pulsul şi toate celelalte organe vitale sunt menţinute de medicamente", a declarat Liviu Vovc.

Medicii spun că în prezent luptă pentru a-l menţine în viaţă, apoi vor putea face alte previziuni.

Soţia lui Igor Ţurcanu vorbeşte cu medicii de la Reanimare

Soţia lui Igor Ţurcanu aşteaptă veşti la uşa secţiei de Reanimare

UPDATE 14:13 Maşinile şoferilor care au parcat autoturismele în regiunea exploziei sunt blocate.

UPDATE 14:05 Martorii spun că au văzut plasat în maşină un obiect exploziv. De asemenea şi premierul Vlad Filat a făcut o declaraţie de presă.„ Este un accident regretabil şi este prematur să facem afirmaţii. Să lăsăm ancheta să vină cu detalii“, a declarat liderul PLDM.

UPDATE 13:57 . Un consiliu din cei mai buni doctori s-a întrunit pentru a discuta starea pacientului şi cum poate fi salvat.

UPDATE 13:38 Mariana Tauber, vicepreşedinta Federaţiei de Tenis a declarat că victima a primit avertizări din partea mai multor persoane, dar a refuzat să dea mai multe detalii. Aceasta a calificat incidentul drept o tentativă de omor pentru că maşin a explodat exact când Ion Ţurcan a ieşit din sediul Federaţiei.

UPDATE 13:35 Mihai Godea a ajuns la spital şi a spus că este îngrozit, însă nu a vrut să comenteze dacă explozia are legătura cu alegerile.

image

Foto: Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova

„Nu a murit nicio persoană, singura victimă este Igor Țurcan care în acel moment se îndrepta spre propriul automobil", a declarat Adrian Jovmir, purtătorul de cuvânt al Comisariatului de Poliție. Potrivit martorilor, mașina explodată a ars în totalitate.Aceasta ar fi staţionat de câteva zile acolo.

Automobilul care a explodat are numere de înmatriculare a Federaţiei Ruse. În prezent, poliţia face investigaţii pentru a identifica persoana care a intrat în ţară cu această maşină, a anuţat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, aflat la faţa locului.  Potrivit martorilor, Igor Ţurcan ar fi rămas fără picior în urma deflagraţiei. Acesta se află în stare gravă la spital şi este operat.

Au fost deteriorare mai multe maşini parcate în zonă

FOTO: Lada a ars în întregime

În urma deflagraţiei au mai fost deteriorate două automobile. Lifenews.ro, citat de Reuters, scrie că în urma accidentului au murit trei oameni, informaţia nu a fost confirmată de poliţie, însă nu exclude că este tentativă de omor.

Igor Ţurcanu a fost şef al staff-ului electoral al candidatului independent la şefia capitalei Mihai Godea, care a părăsit acum o lună PLDM. Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica avea 38 de ani era căsătorit și avea doi copii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite