Ex-deputat rus, pentru „Adevărul“: „Serviciile ruseşti sunt peste tot în lume, chiar şi în Africa, şi în cosmos, sub patul fiecărui moldovean“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Zatulin, preşedintele Institutului Ţărilor CSI, de la Moscova
Constantin Zatulin, preşedintele Institutului Ţărilor CSI, de la Moscova

„Adevărul" a încercat să afle opinia unor analiști de la Moscova despre evenimentele de duminică de la Bălți, dar și cum comentează afirmațiile unor experți de la Chișinău care susțin că manifestațiile violente ar face parte dintr-un scenariu al Kremlinului.

„Serviciile ruseşti sunt peste tot în lume, chiar şi în Africa, şi în cosmos, sub patul fiecărui moldovean", a preferat să glumească Constantin Zatulin, preşedintele Institutului Ţărilor CSI, de la Moscova. Fostul deputat rus afirmă că, de fapt, autorităţile Moldovei s-au obişnuit să învinuiască Rusia, cu orice ocazie.

Cine ciocneşte Moldova „unionistă" cu cea „statalistă"

„Orice ar fi făcut, începând cu anii '90, clasa politică de la Chişinău a dat vina pe Moscova, chiar şi în cazul conflictului transnistrean. În consecinţă, avem o criză care nu a fost depăşită nici până în prezent. Oficialii moldoveni trebuie să se acuze în primul rând pe ele", a mai spus Zatulin.

Despre mesajele unioniste din Moldova, dar și reacțiile Rusiei, Zatulin spune: „Ziua în care Moldova a intrat în componența Imperiului Rus este văzută ca una neagră, chiar dacă în acel moment România nu exista ca țară. Acest aspect e ignorant de România și, uimitor, și de Moldova", a adăugat Zatulin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite