Enoriașii din centrul Capitalei au renunțat azi la proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioșii au făcut o cărare ca să-l întâmpine pe Mitropolitul Vladimir
Credincioșii au făcut o cărare ca să-l întâmpine pe Mitropolitul Vladimir

După două săptămâni de manifestații vehemente în fața Palatului Republicii, credincioșii și-au strâns astăzi corturile și au mers acasă.

Chiar dacă nu au obținut tot ce și-au dorit, enoriașii mărturisesc că se întorc acasă mulțumiți. Și asta după ce aseară, Comisia de securitate națională din cadrul Parlamentului, a decis să nu oblice credincioșii să dețină acte cu cod personal.

„ Noi vom acorda forma numărul nouă, fără codul de identificare, acestei categorii de persoane. Ei nu vor fi incluşi în baza electronică de date. Persoanele respective vor fi incluse într-un alt registru", declarat, Alexandru Stoianoglo președintele Comisiei.

La ultima slujbă din fața Palatului preoții și enoriașii au citit rugăciuni de mulțumire adresate conducerii statului, dar și credincioșilor care au rormit săptămâni întregi în corturi. La slujbă au fost prezenți Mitropolitul Moldovei Vladimir și Episcopul Marchel.

„Dacă nu am fi mai lenoși decât suntem, am fi dobândit mai multe și am fi fost mai devreme auziți de cei din fruntea țării. Dar într-un sfârșit am obținut ce cu toții am dorit, iar statul a făcut tot ce este posibil", a spus Mitropolitul Vladimir.

„Este un bun succes a creștinismului și al noastru, al tuturor credincioșilor bisericii ortodoxe. Milenii la rând, oameni au trăit fără cipuri, așa că și mai departe ne vom descurca fără aceste cipuri și dosare electronice. Dar cu toate astea, mai avem mult de lucru. Mă refer la legea de egalitate a șanselor. Și în acest context aș vrea să-i întreb pe cei din capul țării dacă ar mânca într-un restaurant în care bucătar-șef este un homosexual", a replicat episcopul Marchel. Acesta a mai spus că mîine toți credincioșii sunt așteptați în scuarul catedralei mitropolitane pentru a citi rugăciuni de mulțumire și binecuvântare.

Reamintim că în cele două săptămâni, sute de credincioși din toată țara și-au arătat nemulțumirea față de conducerea statului privind adoptarea legii de modificare a actelor de identitate și legea antidiscriminare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite