Eminescu i-a unit! Politicieni din toate partidele i-au adus un omagiu marelui poet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat, la bustul lui Mihai Eminescu
Premierul Vlad Filat, la bustul lui Mihai Eminescu

Politicieni „de toate culorile" - comunişti, socialişti, democraţi, liberali şi liberal-democraţi, au depus flori la busutul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare". Astăzi se împlinesc 123 de ani de la trecerea în nefiinţă a geniului literaturii române.

Opera lui Eminescu este una complexă şi de o mare valoare. Mai mult decît atît, Eminescu nu a scris doar poezii, el a fost un om cu o prestaţie civică excelentă, iar prin comportamentul său de atunci dă lecţii şi în ziua de astăzi", a declarat premierul Vlad Filat.

Tradiţional, oficialii au recitat versuri în faţa camerelor de vederi. Socialistul Igor Dodon şi democratul Marian Lupu au ales aceeaşi poezie - „Pe lângă plopii fără soţ".

„De câte ori am aşteptat o şoaptă de răspuns! O zi din viaţă să-mi fi dat, o zi mi-era de-ajuns. Merge şi pentru politicieni lucrul acesta", a remarcat liderul PD, Marian Lupu.

Marian Lupu, la bustul lui Mihai Eminescu

Întrebarea unei jurnaliste despre sensul expresiei eminesciene „Suntem români şi punctum" i-a pus în încurcătură pe politicienii de stânga, care promovează moldovenismul. „Nu ştiu ce a avut Eminescu în vedere. Întrebaţi-l pe Eminescu", a răspuns Vladimir Voronin, liderul comuniştilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite