Asociația „Promo-LEX" este îngrijorată de situația de la Gimnaziul de la Corjova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milţia separatistă a supraveghet careul picilor de la Gimnaziul din Corjova
Milţia separatistă a supraveghet careul picilor de la Gimnaziul din Corjova

Juriştii specializaţi în monitorizarea respectării drepturilor omului în zona transnistreană afirmă că miliţia separatistă a comis un abuz, supraveghindu-i pe copii în timpul ultimului clopoţel.

La 31 mai 2011, Gimnaziul din comuna Corjova, raionul Dubăsari, a fost înconjurat de către reprezentanții structurilor paramilitare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Administrația instituției de învățământ a fost ameninţată, iar desfășurarea careului solemn a fost perturbată prin deconectarea energiei electrice. A fost interzisă intonarea imnului și arborarea tricolorului Moldovei.

Asociaţia „Promo-Lex" susţine că locuitorii comunei Corjova continuă a fi intimidați, persecutați și amenințați de către structurile ilegale din regiune, fiind obstrucționați să-și exercite drepturile lor constituționale. „Astfel, pentru a împiedica deschiderea secției de votare precum și participarea alegătorilor din localitate la alegerile locale, reprezentanții structurilor ilegale din orașul Dubăsari efectuează vizite la domiciliul locuitorilor din Corjova pentru a-i forța să renunțe la procesul electoral. Alegătorii sunt amenințați cu pierderea locurilor de muncă, cu majorarea prețului pentru serviciile comunale sau chiar cu moartea", se menţionează într-un comunicat „Promo-Lex".

„Promo-LEX" reaminteşte autorităţilor constituţionale că drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană, garantate de Constituție și normele dreptului internațional, nu sunt discutabile sau negociabile şi nu pot servi drept subiecte pentru negociere sau interpretare politică.

În legătură cu abuzurile continue din zona de securitate comise de reprezentanţii administraţiei ilegale din regiune, Asociaţia „Promo-LEX" solicită autorităţilor constituţionale să sporească eforturile privind identificarea unor instrumente eficiente de garantare, promovare, respectare, apărare și reabilitare a drepturilor locuitorilor din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite