Eduard Baghirov, tratat ca Michael Jackson la pușcărie! A fost transferat în izolatorul CCCEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Baghirov rămâne în arest o lună
Eduard Baghirov rămâne în arest o lună

Scriitorul rus acuzat de implicare în dezordinile din 7 aprilie 2009 se laudă că are parte de condiții mai bune de detenție după ce cazul lui a ajuns în atenția oficialilor de la Chișinău.

Bloggerul i-a scris prietenului său, scriitorul rus Serghei Minaev, că a fost transferat din izolatorul de detenție preventivă de la Comisariatul General de Poliție Chișinău („iadul în care am fost ținut jumătate de lună") în Penitenciarul numărul 13 din Chișinău („diferența nu e prea mare, dar cel puțin este apă și în celulă e uscat"). Ulterior, Minaev a anunțat că Baghirov a fost mutat în izolatorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, unde sunt cele mai bune condiții de detenție și unde sunt de obicei întemnițați funcționari și businessmani.

image

În răvașul către amicul său, Eduard Baghirov povestește că, după ce președintele interimar al Republicii Moldova a comentat situația sa, el a fost asaltat de „tot felul de apărători ai drepturilor omului, ombudsmani și alți oameni inutili". „Datorită acestei zarve, personalul închisorii este foarte atent cu mine, de parcă aș fi Michael Jackson sau chiar Ron Jeremy (n.n. - actor de filme porno)", scrie Baghirov, care semnează mesajul cu „Al vostru Făt-Frumos".

În ceea ce privește mersul anchetei, învinuitul susține că este o „farsă": nu i se aduc probe, este amenințat cu pușcăria și nu este interogat oficial.

Eduard Baghirov a fost reținut la 16 iunie la Chișinău și se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind învinuit de procurori de implicare în protestele violente de acum doi ani de la Chișinău. Scenaristul, care a scris pe blogul său că ar fi avut legătură cu dezordinile în masă, pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite