Economia şi dreptul rămân în topul preferinţelor viitorilor studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Ministerului Educaţiei, economia, dreptul şi medicina au rămas în topul preferinţelor şi în a doua etapă de admitere în instituţiile de învăţământ superior, sesiunea 2012.

În top trei universităţi cu cele mai multe cereri depuse în raport cu numărul de înmatriculări este Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie„N. Testemiţanu" și Universitatea de Stat din Moldova. În capătul aceluiași clasament s-au situat Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea de Stat din Tiraspol, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Potrivit serviciului de presă al ministerului, cea mai puţin solicitată specialitate este pedagogia. Pentru Admiterea 2012 - Etapa a II-a au fost propuse 526 de locuri cu finanţare bugetară şi 4.229 cu achitarea taxei pentru studii. După etapa a doua de concurs au rămas neacoperite 1.587 de locuri în instituţiile de învăţământ superior de stat, inclusiv 77 de locuri cu finanţare bugetară. În instituţiile private au rămas neacoperite 462 de locuri.

Planul de admitere pentru licenţă prevede 6.745 de locuri cu finanţare bugetară pentru învăţământul cu frecvenţa la zi şi 13.920 de locuri prin contract, cu achitarea taxei de studii. Totodată pentru studii superioare de masterat, planul de înmatriculare a constituit 7.965 de locuri, inclusiv 3.410 cu finanţare bugetară. În Republica Moldova sunt 17 instituţii de învăţământ superior de stat şi 13 private.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite