EMOȚIE „Adevărul" Moldova de un an la înălțime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de tineri au făcut un flashmob spectaculos în centrul capitalei
Zeci de tineri au făcut un flashmob spectaculos în centrul capitalei

Centrul Capitalei s-a umplut ieri de culoare, când câteva zeci de tineri au deschis în același timp ediția aniversară a ziarului, pe ritmuri de dans. Cititorii care s-au oprit pe la cortul „Adevărul" au primit ziare gratis şi au avut ocazia să cunoască echipa redacţiei de la Chişinău, dar şi oaspeţi din România.

„Adevărul" Moldova, primul ziar publicat de un trust de presă românesc în stânga Prutului, a sărbătorit ieri prima aniversare alături de cititori, în centrul Chişinăului. Sute de oameni, cititori, iubitori ai cărţilor „Adevărul", personalităţi din cultura autohtonă au fost alături de echipa redacţiei la acest eveniment. Au venit şi reprezentanţii Holdingului Adevărul de la Bucureşti, inclusiv directorul general Peter Imre, directorul editorial Răzvan Ionescu, redactorul-şef „Adevărul" România Grigore Cartianu şi redactorul-şef al ediţiilor locale „Adevărul" Sabin Orcan.

Sărbătoarea ziarului a fost marcată de un flashmob inedit. La un singur semn, toată zona centrală a prins culoarea paginilor „Adevărul" Moldova. Tinerii au ridicat, în ritm de dans, ziarele în aer, le-au răsfoit şi le-au împărţit admiratorilor. Oamenii care ne-au vizitat la cortul din faţa Oficiului Poştal Central au avut cuvinte de laudă, dar şi sugestii la adresa publicaţiei noastre.

„Citesc «Adevărul» foarte atent şi pot spune că schimbaţi mentalităţi. Avem nevoie de asta aici", a spus Dumitru Parfenie, cititor. „Răsfoiesc ziarul dumneavoastră în fuga calului şi am remarcat întotdeauna titlurile, care mă fac să citesc cu nesaţ. Mi-ar plăcea să găsesc în «Adevărul» mai multe informaţii despre cărţile pe care le aduceţi", ne-a mărturisit şi Bogdan Dinu, un alt cititor.

FELICITAŢI ŞI DE CEI CRITICAŢI

Un moment deosebit ne-a prilejuit o studentă care a intrat pe uşa redacţiei pentru a lua personal un autograf de la Grigore Cartianu, autorul cărţii „Teroriştii printre noi". „Profesorii de la facultate dau «Adevărul» ca exemplu cum ar trebui să fie presa scrisă din Moldova şi le recomandă să-l citească dacă doresc să devină profesionişti în domeniu", a spus Cristina Bruma.

Printre cei care ne-au adresat cuvinte de bine s-au numărat reprezentanţi de la Interne, Vamă, Serviciul de Grăniceri, dar şi personalităţi publice. Toţi, chiar şi cei pe care i-am criticat, ne-au felicitat pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, zi de zi, în paginile „Adevărul". „Apariţia, acum un an, a unui nou ziar de limbă română în ţara noastră a atras imediat atenţia opiniei publice. Aţi reuşit să captaţi atenţia, în primul rând, prin obiectivitatea materialelor, prin profesionalism, dar şi prin profunzimea abordării temelor de interes major. Toate acestea au făcut ca ziarul «Adevărul» să ajungă, într-un răstimp relativ scurt, în topul preferinţelor cititorilor din Republica Moldova", a menţionat în mesajul său premierul Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite