ŞEDINŢA PARLAMENTULUI Dumitru Diacov: „Dle Voronin, în 2005 nu am cerut limuzine, fabrici, televiziuni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului a început cu discursuri „colorate“. Liderul fracţiunii PD, Dumitru Diacov, s-a arătat bucuros că toate fracţiunile s-au prezentat la prima şedinţă.

"În ultimul an, în Moldova a devenit o sărbătoare ca toate fracţiunile să vină în Parlament. Acest lucru ne deosebeşte pe noi de toate Parlamentele din Europa. Parlamentarii vin să-şi facă lucrul.Cine din noi poate să vorbească cu toată seriozitatea despre un program legislativ? Noi ne gândim cum să ne distrugem unul pe altul şi cum să nu alegem preşedintele. Noi distrugem ţara asta", a exclamat Diacov de la tribună.

Politicianul a ţinut să-i amintească liderului PCRM despre anul 2005 atunci când Vladimir Voronin a fost ales cu votul opoziţiei. "Nu am cerut atunci limuzine, fabrici, televiziuni! Haideţi să discutăm la masă, dacă nu azi, atunci sâmbătă la 13.00", a spus Diacov.

Nu au ezitat să-şi „pişte“ colegii şi să le dea sfaturi nici ceilalţi lideri de fracţiuni. Şefa comuniştilor din Parlament, Maria Postoico, a declarat că trebuie să se pună capăt dezordinii care a avut loc în sesiunea precedentă „Noi înţelegem că suntem rivali în lupta politică, dar trebuie să existe limite. Trebuie să existe respect. Orice proiect de lege trebuie să fie examinat fără întârziere, pentru că toate sunt în folosul poporului. Stimaţi deputaţi, fracţiunea PCRM cheamă tot corpul de deputaţi spre conlucrare şi declarăm că suntem deschişi spre orice iniţiativă şi proiect care este pentru popor”, a spus Maria Postoico, citată de Info-Prim Neo.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a menţionat că fracţiunea PLDM va reveni cu noi iniţiative în cele mai importante domenii pentru eficientizarea activităţii. „Pe lângă manifestările de populism ieftin trebuie să adoptăm corect legislaţia. Dacă nu ne vom mişca înainte, riscăm să pierdem încrederea cetăţenilor. Astfel că fracţiune PLDM cheamă deputaţii la conlucrare”, a spus Valeriu Streleţ. Potrivit deputatului, un obiectiv important al PLDM este alegerea şefului statului. „Fracţiunea PLDM tratează cu maximă responsabilitate această problemă şi haideţi să nu punem carul înaintea boilor, dar mai întâi să identificăm candidatul, apoi să numim data alegerilor”, a declarat Valeriu Streleţ.

Liderul fracţiunii PL, Ion Hadârcă, a anticipat că această sesiune va fi una cu adevărat fierbinte. „Numai împreună vom zidi o ţară prosperă”, a subliniat Ion Hadârcă . Parlamentarul a pus accentul pe faptul că pentru această sesiune este importantă adoptarea politicii bugetar-fiscale, alegerea şefului statului, adoptarea noului Cod al Educaţiei şi noului Cod al Audiovizualului.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite