Dufremol nu renunţă la benzinăriile duty free

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Shor vrea să deschidă benzinării în câteva vămi. Foto de Eduard Bâzgu
Ilan Shor vrea să deschidă benzinării în câteva vămi. Foto de Eduard Bâzgu

Compania lui Ilan Shor caută posibilităţi de revizuire a deciziei magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie, care ia blocat proiectul de deschidere a unei reţele de staţii PECO în câteva puncte de trecere a frontierei de stat.

„Deschiderea unor benzinării în regim duty free este un lucru perfect legal. Nu înţelegem de ce autorităţile se opun intenţiei companiei noastre de a deschide trei staţii PECO la punctele vamale", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Viorel Melnic, membru al Consiliului de Administraţie al Dufremol.

Potrivit fostului şef al Serviciului Vamal, Dufremol, în colaborare cu firma italiană Nival Group Service SRL, a iniţiat în anul 2010 un proiect investiţional în valoare de 3,2 milioane de euro, care prevedea construcţia a trei benzinării la vămile Leuşeni, Sculeni şi Tudora. „Doar la aceste posturi vamale există spaţiu suficient pentru a deschide o benzinărie. Proiectul ar fi fost benefic pentru moldovenii care călătoresc, deoarece ar fi permis cumpărarea produselor petroliere la un preţ mai mic cu 20% decât cel de pe piaţa internă", a punctat Viorel Melnic.

Reprezentantul Dufremol a precizat că Vama a blocat realizarea intenţiilor investitorilor, prin faptul că a refuzat să semneze un proces verbal de amplasare a viitoarelor benzinării. Dufremol a cerut ca instanţa să oblige Serviciul Vamal să semneze documentul. Curtea de Apel a considerat nefondat refuzul Serviciului Vamal, dar Curtea Supremă de Justiţie a casat, la mijlocul lunii martie, decizia primei instanţe.

Potrivit lui Viorel Melnic, juriştii companiei Dufremol sunt acum în căutarea unei posibilităţi de revizuire a deciziei CSJ.

Alina Şargu, purtător de cuvânt al Serviciului Vamal, a declarat că în acest caz instituţia a procedat legal, lucru confirmat şi de instanţă.

Compania Dufremol este controlată de milionarul Ilan Shor, care deţine o reţea de magazine duty free, o companie de asigurări, o echipă de fotbal şi mai multe proprietăţi imobiliare.

Ministerul Finanţelor: Guvernul a limitat volumul carburanţilor comercializaţi în punctele vamale

„Ministerul Finanţelor informează că dreptul de comercializare a produselor în regim duty free este stabilit prin Regulamentul de aplicare a destinaţiilor vamale, aprobat pe 2 noiembrie 2005, prin Hotărârea de guvern 1140. Prin hotărârea din 27 octombrie 2010, nr. 1007, Guvernul a limitat eventualele vânzări de carburanţi în regim duty free, stabilind limita în mărimea unui rezervor a mijlocului de transport care trece frontiera de stat. Acest proiect, la etapa de elaborare, a trecut toate procedurile de avizare şi coordonare cu autorităţile statului, conform prevederilor legale. Ministerul Finanţelor reconfirmă poziţia Guvernului de a promova competiţia şi concurenţa loială în oricare domeniu şi de a nu admite astfel de comerţ care ar putea limita libera concurenţă şi ar aduce prejudicii bugetului de stat".

Guvernul dă undă verde benzinăriilor duty free

Ilan Shor a devenit astăzi tătic

TELENOVELA PRIVATIZĂRILOR SINDICALE Cum au fost înstrăinate proprietățile de la Condrița şi ce s-a întâmplat cu „Nufărul Alb" de la Cahul

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite