Dorin Chirtoacă de la Beijing la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

După ce a fost în China, primarul general al municipiului se va afla în această săptămână în SUA, unde va participa la Conferinţa Internaţională „Open Government Data - 2012".

Evenimentul se va desfăşura în perioada 10 - 12 iulie, la sediul Băncii Mondiale din Washington. La conferinţă şi-au anunţat prezenţa cei mai renumiţi experţi în domeniu la nivel mondial, dar şi reprezentanţii guvernelor, ai partidelor politice şi societăţii civile.

Platforme, tehnologii şi standarde pentru lansare, construirea ecosistemelor de date deschise naţionale şi locale, utilizarea datelor deschise pentru transparenţă şi anti-corupţie sunt doar câteva subiecte ce vor fi discutate în cadrul reuniunii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cheltuielile pentru deplasarea şi participarea la Conferinţă sunt suportate de organizatori. Primarul Dorin Chirtoacă va reveni la Chişinău la sfârşitul săptămânii. Conferinţa Internaţională este organizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite