UPDATE Presa din Italia scrie că Domnica Cemortan urmează să fie audiată la Chișinău. Tânăra spune că n-a anunțat-o nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra moldoveancă aflată la bordul vasului de croazieră scufundat în largul Italiei va fi audiată în Republica Moldova, de autorităţile acestui stat, informează publicaţia italiană La Nazione, în ediţia electronică.

UPDATE, ora 18.30: „Ministerul de Interne al Republicii Moldova nu a primit nicio interpelare din partea organelor de drept ale Italiei, de audiere a anumitor persoane, pe marginea cazului naufragiului vasului Costa Concordia, din 13 ianuarie“, precizează Eugen Onică, purtător de cuvânt al ministrului de Interne.

Domnica Cemortan, în vârstă de 25 de ani, care are cetăţenie moldoveană şi română, urmează să fie audiată în legătură cu relaţia pe care o are cu căpitanul vasului de croazieră, Francesco Schettino, şi cu locul unde se afla în momentul naufragiului.

Conform ziarului La Nazione, autorităţile moldovene deja au stabilit data audierilor.

În exclusivitate pentru Adevărul Moldova, Domnica a declarat că nu a fost informată de autorități deocamdată. „Sunt foarte calmă, nu am ce ascunde și sunt gata să răspunde oamenilor legii“, ne-a spus ea.

Presa italiană a relatat că tânăra ar fi fost împreună cu comandantul navei, luând masa ori plimbându-se pe punte (conform diverselor mărturii), în momentul în care vasul de croazieră, care avea la bord peste 4.200 de persoane, s-a lovit de stânci în apropierea insulei italiene Giglio. Domnica Cemortan neagă însă că acest lucru, declarând că lua masa cu prietenii când s-a produs impactul şi că nu are nicio legătură cu căpitanul.   

La două zile după tragedie, într-un interviu pentru „Adevărul“, Domnica Cemortan i-a luat apărarea comandantului navei, italianul Francesco Schettino, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decât să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă când a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", spune ea.

Procurorii vor să ştie unde se afla tânăra în momentul accidentului

După ce nava Costa Concordia a lovit stâncile pentru că naviga prea aproape de Insula Giglio, comandantul a decis să aducă nava la doar câteva zeci de metri de ţărm, evitând astfel scufundarea totală a acesteia.

Potrivit presei din Peninsulă, anchetatorii italieni încearcă să ia legătura cu tânăra de 25 de ani, care acum este în Republica Moldova; ea apare şi într-o fotografie făcută în portul Civitavecchia (situat în apropiere de Roma), punctul de unde începuse croaziera. Procurorii încearcă să verifice unde se afla tânăra în momentul producerii impactului. Unii martori susţin că ea era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în care nava trecerea prin dreptul Insulei Giglio; conform presei, căpitanul a ales traseul cât mai aproape de insulă pentru că de acolo provenea şeful ospătarilor, iar comandantul a vrut să îi facă pe plac acestuia.

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte aproximativ 20 sunt considerate dispărute după ce vasul de croazieră Costa Concordia s-a scufundat parţial, vineri seară, la câteva zeci de metri de ţărmul stâncos al insulei italiene Giglio.

GALERIE FOTO UPDATE Ea este românca originară din Republica Moldova, care era cu căpitanul Costa Concordia în momentul naufragiului

EXCLUSIV Replica „blondei misterioase" de pe Costa Concordia: „N-am avut nicio treabă cu căpitanul"

Mărturiile Domnicăi Cemortan: „Schettino este unul dintre cei mai buni căpitani"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite