Doi tineri și-au unit destinele în închisoare. Află cum s-au pregătit mirii de acest eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 23 de ani şi o fată de 21 de ani și-au jurat dragoste veșnică în închisoare. Asta chiar dacă mirele mai trebuie să stea 15 ani în detenție. Însurățeii și-au spus „da" în penitenciarul numărul 15 de la Cricova, unde au petrecut și noaptea nunții.

Leonid și Valentina Melnic, ambii de la Glodeni, au avut parte de o nuntă aproape ca... la libertate. Mireasa s-a pregătit ore în șir: s-a coafat la unul dintre cele mai faimoase saloane din Chișinău, a îmbrăcat o rochie albă și și-a pus voal. Leonid, și el la patru ace, și-a întâlnit consoarta la ușa închisorii cu un buchet de flori.

Și cum orice nuntă nu are loc fără un alai, părinții tinerilor și angajații penitenciarului i-au însoțit pe cei doi în fața ofițerului stării civile, venit după gratii, pentru a oficia căsătoria. Emoționați, mirii și-au jurat credință până la adânci bătrâneți, în pofida faptului că Leonid va trebui să rămână 15 ani în detențiune.

„S-ar putea să ies mai repede la libertate. Asta dacă va fi adoptată legea amnistiei sau voi avea un comportament adecvat. Sunt sigur că Valentina mă va aștepta. Acum este cel mai fericit moment din viața mea", a mărturisit tânărul care își ispășește pedeapsa pentru omor și tâlhărie, comise în 2007, și despre care vorbește rușinat şi cu regret: „Eram beat și fără minte". „O să-i fiu fidelă. Îl iubesc, de atâta am acceptat să vin aici ca să ne căsătorim. Vom fi fericiți!", este convinsă tânăra.
Leonid și Valentina trăiesc o poveste de dragoste de patru ani. Părinții nu s-au împotrivit. Din contra, spun ei, s-au bucurat atunci când au aflat că cei doi își vor uni destinele. „Cred în fericirea lor. Îl cunoaștem pe Leonid de când era copil și știm că are o inimă de aur. Nu mă îndoiesc că vor fi fericiți. Dumnezeu va fi bun cu el și va face așa încât să iasă mai repede de aici", spune mama fetei, Tatiana Pancioha.

27 DE CĂSĂTORII DUPĂ GRATII

Nunta lui Leonid și a Valentinei nu este prima. În 2011, în penitenciarul 15 de la Cricova s-au căsătorit 27 de cupluri. „Văd în ochii lor mult regret pentru faptele săvârșite. Cei mai mulți tineri care ajung la închisoare trăiesc cu gândul la o familie", susține Nadejda Rotaru, secretara Consiliului Orășenesc Cricova.

Nu toate cazurile sunt însă fericite. Trei cupluri au și divorțat. „Nu este ușor să ai o astfel de familie. Viața în penitenciar este una, iar la libertate e alta. Totul depinde de cât de mult se iubesc", susține Olesea Sertineanu, asistent social la penitenciarul din Cricova.

SE VOR VEDEA PERIODIC

Leonid și Valentina vor avea voie să se vadă periodic. Dacă soțul se află după gratii, soția are dreptul să-l viziteze pentru trei zile o dată la trei luni și pentru patru ore o dată pe lună. Angajații Departamentului Instituții Penitenciare afirmă că în închisorile din ţară sunt înregistrate destul de frecvent căsătorii. În Moldova sunt deținute aproximativ 6.400 de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite