Doi moldoveni sunt suspectaţi că au furat 40 de automobile la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi moldoveni de de 33 de ani şi 30 de ani, membri ai unei grupări criminale, au fost reţinuţi la Moscova pentru că ar fi furat 40 de automobile. Din aceeaşi grupare mai făceau parte şi patru ruşi. Potrivit portalului de ştiri lenta.ru, moldovenii erau „responsabili" de furtul maşinilor, iar ruşii întocmeau documentele necesare pentru a vinde automobilele în alte regiuni din Rusia.

Înainte de reţinere, Poliţia de la Moscova a fost cu ochii pe membrii grupării timp de câteva luni. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi în flagrant pe traseul Moscova-Rezani.


Lenta.ru mai informează că suspecţii au recunoscut că au furat doar şapte din cele 40 de automobile.

Cei doi moldoveni au antecedente penale.Autorităţile din Moldova spun că deocamdată nu au detalii despre acest caz. „Moldovenii vor răspunde pentru ceea ce au făcut în conformitate cu legea din Rusia", a declarat Chiril Moţpan, şeful Direcţii Relaţii cu Publicul de la Ministerul Afacerilor Interne.

Acum câteva luni, şase moldoveni au fost reţinuţi în Franţa, suspectaţi că ar fi furat 50 de TIR-uri, evaluate la peste 10 milioane de euro. Camioanele de mare tonaj erau duse în Belgia. Capul grupării, de 46 de ani, este originar din Briceni. Ceilaţi moldoveni au vârste cuprinse între 25 -46 de ani şi sunt originari din Străşeni, Ungheni şi Ialoveni. Toţi şase moldoveni se aflau ilegal în Franţa de circa cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite