Doi pakistanezi au vrut să treacă Prutul în căutarea unul loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii urmau să ajungă în Spațiul Schengen
Tinerii urmau să ajungă în Spațiul Schengen

Tinerii în vârstă de 28 și respectiv de 35 de au vrut să ajungă ilegal în România cu scopul de a-și căuta un loc de muncă în Spațiul Schengen.

La miezul nopții, în apropierea frontierei, în apropierea localității Bărboieni, raionul Nisporeni, inspectorii de frontieră din cadrul pichetului de grăniceri Frăsinești au observat un autoturism marca Hyundai, cu numere de înmatriculare moldovenești. În mașină erau trei persoane, doi pasageri de origine asiatică și șoferul, cetățean al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, pakistanezii au recunoscut că intenționau să treacă ilegal în România cu scopul de a-și continua drumul în Spațiul Schengen. Șoferul a declarat că este taximetrist și i-a preluat pe cei doi de la Chișinău, urmând să-i aducă până în apropierea frontierei. Din cercetări s-a mai stabilit că pakistanezul de 28 ani este student la una din instituțiile superioare de învățământ din țară, iar conaționalul său este la a doua tentativă de acest gen. El a fost reținut în 2011. În prezent se fac cercetări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite