Numărul de calculatoare din şcolile din Moldova rămâne neschimbat de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul de calculatoare din şcoli rămâne neschimbat de doi ani
Numărul de calculatoare din şcoli rămâne neschimbat de doi ani

Reţeaua 1489 de şcoli din Republica Moldova dispune de 17,2 mii computere, din care mai puţin de jumătate sunt cu acces la Internet

Un raport al Biroului Naţional de Statistică privind activitatea instituţiilor de învăţământ primar şi secundar general la începutul anului de studii 2010/11, relevă că doar 86% din cele 1489 de şcoli din Republica Moldova dispun de cabinete pentru obiectul de studiu bazele informaticii şi tehnicii de calcul. Aceleaşi date arată că 43,2% din calculatoarele din şcoli sunt conectate la Internet, iar 13,5 mii lucrează în reţea şcolară comună.
Potrivit raportului statistic, în medie la un loc utilat cu computer revin 23 elevi, în mediul urban acest indicator este de 27 elevi, iar în mediul rural - 21 elevi.
Conform aceloraşi date în ultimii doi ani numărul de calculatoare din şcoli a rămas neschimbat, chiar dacă între timp au fost închise 23 de şcoli.

Reţeaua instituţiilor de învăţământ primar şi secundar general din Republica Moldova este constituită din 1489 de şcoli, gimnazii şi licee, inclusiv cinci şcoli serale şi 1484 şcoli de zi. Învăţământul de zi se desfăşoară în 85 de şcoli primare, 763 de gimnazii, 495 de licee, 108 şcoli medii de cultură generală şi 33 de şcoli pentru copii cu deficienţe în dezvoltarea intelectuală sau fizică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite