Dmitri Rogozin a ajuns la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin Foto: Reuters
Dmitri Rogozin Foto: Reuters

Dmitri Rogozin, viceprim-ministrul rus a sosit astăzi în Moldova. Oficialul a venit la Chișinău într-o vizită de lucru, în calitatea de copreşedinte al comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

Dmitri Rogozin va avea o întrevedere cu Valeriu Lazăr, ministrul Economiei şi copreşedinte din partea Chişinăului în comisia respectivă. La ora 12.00, acesta se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, iar la 13.00- cu Vlad Filat. Tot astăzi, după masă, Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant special pentru regiunea transnistreană va efectua și prima sa vizită la Tiraspol, unde are programată, la ora 19.00, o întrebedere cu liderul separatist Evghenii Șevciuc. Viceprim-ministrul rus va reveni mâine la Chișinău.

Numirea sa a stârnit mai multe controverse. Autorităţile de la Chişinău, de exemplu, s-au arătat suprinse de decizia Moscovei de a-l face pe Rogozin emisar la Tiraspol. Fostul ambasador rus la NATO, Dmitri Rogozin a fost numit în decembrie 2011, în funcția de vicepremier și este responsabil de industria armamentului. În anii 2003-2004 a fost vicepreședinte al Dumei de Stat, iar din 2004 și până în 2011 a fost reprezentantul Rusiei la NATO.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite