Distracţie maximă de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, Zilele Europei vor fi celebrate la Chişinău şi la Comrat, în perioada 12-19 mai. Startul sărbătorii va fi dat sâmbătă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi amenajate, ca și anul trecut, „satele europene".

Misiunile diplomatice ale țărilor Uniunii Europene îşi vor prezenta obiceiurile,tradițiile, patrimoniul cultural şi vor servi oaspeții cu preparate din bucătăria naţională. Vizitatorii vor putea gusta tortellini italieneşti, paella spaniolă, bere cehă și bucate din Germania, Franţa, Turcia, Estonia şi Belgia. În cadrul „şcolilor de limbi", ei vor putea lua ore de turcă, franceză, poloneză, germană, spaniolă, cehă, lituaniană şi estoniană. De asemenea, vor fi organizate dezbateri publice la care vor participa ambasadori ai Uniunii Europene şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din Republica Moldova.

În colţul copiilor, micuții vor realiza desene pe teme europene. În cadrul unui concert de muzică folk vor evolua acordeonişti din Germania, un grup folcloric din România și un ansamblu de dansuri din Polonia. Evenimentul va culmina seara cu un concert cu participarea unor artişti populari de la noi şi din străinătate. Cap de afiş va fi Radio Killer din România. Un program similar va avea avea lor pe 19 mai la Comrat.

Sărbătoarea este organizată de către Delegaţia Uniunii Europene la Chișinău. „Ziua Europei este o ocazie să celebrăm tot ceea ce am reuşit să obţinem în ultimii ani", a declarat şeful delegaţiei, Dirk Schuebel.
Oficial, Ziua Europei este pe 9 mai, când în Moldova a fost marcată Ziua Victoriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite