Disciplină nouă în școlile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din toamnă, Administrarea Calculatoarelor şi Reţelelor este noua disciplină ce va putea fi studiată în mai multe școli din țară.

Cursul reprezintă o introducere în domeniul tehnologiilor informaţionale. Acesta oferă cunoştinţe fundamentale şi avansate referitoare la calculatoare şi sisteme de operare, dar şi noţiuni de bază în domeniul reţelelor de comunicaţii. De asemenea, el oferă elevilor abilităţi necesare pentru a corespunde cererii crescânde de specialiști IT începători.

Potrivit unui comunicat, Mihail Şleahtițchi, ministrul Educaţiei a menţionat că această disciplină se integrează perfect în obiectivele Ministerului Educaţiei şi va asigura accesul la educaţie IT de calitate unui număr mare de elevi din toată Moldova. Ministerul Educaţiei urmează să stabilească criteriile de selectare a 40 de licee unde va fi implementat proiectul. De asemenea, 45 de profesori de liceu vor fi instruiţi în cadrul proiectului CEED II pentru a preda noua disciplină şcolară.

Noul curs va putea apărea în școli datorită unui memorandum semnat între Ministerul Educaţiei, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Proiectul USAID CEED II ce va permite ca, începând din anul academic 2012-2013, în mai multe licee din Moldova să fie implementat cursul-Administrarea Calculatoarelor şi Reţelelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite