Dirk Schuebel a devenit doctor honoris causa al Universităţii de Medicină „Nicolae Testimiţanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel a devenit Doctor Honoris Causa la Chișinău
Dirk Schuebel a devenit Doctor Honoris Causa la Chișinău

Conducerea Universităţii i-a înmânat astăzi șefului Delegației UE în Republica Moldova, Dirk Shuebel, titlul onorific de doctor honoris causa.

„Pentru contribuția personală în dezvoltarea și diversificarea parteneriatului nostru, pentru susținerea și participarea activă a domnului ambasador în implementarea și realizarea a mai multe proiecte și programe de dezvoltare în domeniul învățământului medical superior, pentru măsurile de îmbunătățire a sistemului de sănătate din Republica Moldova oferim cu mult respect domniei voastre titlul de doctor honoris causa", a declarat în cadrul ceremoniei ministrul Sănătăţi Andrei Usatâi.

„Mă simt foarte onorat pentru faptul că astăzi mi-a fost oferit acest titlu. Reputația acestei universități se extinde mult peste hotarele Republicii Moldova. În ultimii ani am realizat o serie de proiecte în domeniul învățământului medical", a spus oficialul european. „Am asigurat cu tehnică modernă Spitatul Republican. Anul trecut am alocat circa 550 de milioane de euro din fondurile Uniunii Europene pentru asigurea medicală, iar fiecărui moldovean i-a revenit câte 28 de euro pentru serviciile medicale, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Nu ne vom opri aici, mai avem o mulțime de proiecte pe care urmează să le realizăm", a promis Dirk Shuebel, șeful Delegației UE în Moldova. „Aveți o țară foarte frumoasă,care merge pe calea cea dreaptă. Cu toții trebuie să vă implicați în dezvoltarea și prosperarea Moldovei", a mai spus acesta.

Potrivit ministrului Andrei Usatâi, începând cu anul 2000, UE a finanţat implementarea mai multor proiecte în Republica Moldova în domediul sănătății, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane au fost oferite pe parcursul mandatului lui Schuebel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite