Dirk Schuebel: „Fără adoptarea legii antidiscriminare, Moldova nu va obține regim liberalizat de vize cu UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel, şefului Delegaţiei UE în Moldova
Dirk Schuebel, şefului Delegaţiei UE în Moldova

Şeful Misiunii Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel susține că dialogul dintre Moldova și UE pe liberalizarea regimului de vize a avansat, dar fără adoptarea legii antidiscriminare, moldovenii nu vor circula fără vize în UE.

„Acum negocierile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană pe liberalizarea regimului de vize este la finalul primei faze. Pentru a trece în cea de-a doua etapă, Moldova trebuie să rezolve câteva chestiuni importate. Una dintre acestea esteadoptarea legii antidiscriminare, care trebuie adoptată de Parlament", a menționat reprezentantul Uniunii Europene la Chișinău.

De asemenea, Dirk Schuebel a menționat că situația nu este dramatică. „Mai mult de 50% din populație va beneficia pe urma adoptării acestei legi. Chestiunea ce ține de minoritățile sexuale este doar una din punctele stipulate în lege. Sperăm că vom trece în cea de-a doua fază în acest an", a mai spus oficialul UE . „Sper că Moldova va obține un regim de vize cu UE, dar nu știu când anume. Adoptarea acestei legi este în interesul tuturor cetățenilor. Reformele nu sunt făcute pentru UE, ci pentru Moldova și pentru binele cetățenilor", a conchis Dirk Schuebel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite