Dirk Schuebel: „Nu facem presiuni asupra Moldovei. Dacă doriţi să fiţi mai aproape de UE va trebui să vă conformaţi unor reguli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul prezentării aceluiaşi raportul de progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova Dirk Schuebel s-a arătat reticent în privinţa discuţiilor despre legea antidiscriminare, care este una dintre condiţiile UE în obţinerea regimului liberalizat de vize.

„Dacă Republica Moldova va dori să ajungă mai aproape de UE este evident că va trebui să se conformeze unor reguli pe care le aplicăm în cadrul Uniunii. Noi nu facem presiuni asupra Moldovei, considerăm că noile legi vor îmbunătăți viața moldovenilor. Aceste lucruri le faceți pentru voi, nu pentru UE. UE pune accent pe apărarea drepturilor omului și anume aici se încadrează legea antidiscriminare", a afirmat şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova.

De asemenea, Dirk Schuebel a declarat că odată ce legea antidiscriminare va fi adoptată, în cea de-a doua fază de negocieri a Planului de Acţiuni în domeniul liberalizării regimului de vize, UE va monitoriza implementarea acestei legi. Recent, din cauza disputelor apărute în societate, Guvernul a luat hotărârea să schimbe denumirea legii antidiscriminare. Aceasta a se numește- „Lege cu privire la egalitatea de șanse".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite