Directorul unei tabere din Ucraina a interzis accesul copiilor invalizi din regiunea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţiei invalizilor a hotărât să trimită copiii cu dizabilităţi la altă tabără
Asociaţiei invalizilor a hotărât să trimită copiii cu dizabilităţi la altă tabără

Copiii cu dizabilități din regiunea transnistreană s-au confruntat cu o problemă neașteptată în timpul vacanței petrecute în Ucraina. Directorul unei tabere, situate pe malul Mării Neagre, a refuzat accesul persoanelor cu dizabilități.

Membrii Asociației transnistrene a părinților copiilor cu dizabilități și a centrului din Tiraspol de reabilitare și consiliere „OSORTS" le-au spus jurnaliștilor că motivul interdicției este că „aceştia pot murdări plaja", anunță Novîi Reghion.

„Pentru mai multe persoane, printre care şi cinci copii în scaune cu rotile, au fost rezervate locuri la baza de odihnă «Zlata». O staţiune potrivită pentru copiii noştri, deoarece căsuţele sunt doar la 15 metri de mare. Totul era pregătit, am plătit chiar şi un avans de 4.000 de grivne. Iniţial, conducerea bazei ne-a anunţat că data plecării a fost amânată de pe 24 pe 26 august. Noi am acceptat, însă în ultimul moment, am fost informaţi că directorul bazei refuză să primească copiii argumetând prin faptul că aceştia vor murdări toată plaja, care va trebui să fie stropită ulterior cu clor", anunță Novîi Reghion citând părinții micuților.

Totodată, potrivit aceleiași surse, conducerea taberei a refuzat să întoarcă avansul în sumă de 4.000 de grivne. Părinţii copiilor au informat autorităţilor din Ucraina despre cele întâmplate, sperând că pe viitor astfel de lucruri nu vor mai avea loc. În urma celor întâmplate, Asociaţiei invalizilor a hotărât să trimită copiii cu dizabilităţi la altă tabără.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite