Diazepam și Tramadol, vândute pe sub mână la Bălți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comerciantul, angajat la Centrul Medicilor de Familie din Bălți, încasa ilegal câte 100 de lei pentru fiecare rețetă întocmită pe numele unor persoane fictive. Acum el riscă până la opt ani de pușcărie

Mica afacere cu Diazepam și Tramadol vândute pe sub mână la Centrul Medicilor de Familie din Bălți a ajuns sub ochii ofițerilor Antifraudă care au filat mai multe persoane implicate în acest proces.

Oamenii legii au descoperit că o parte dintre rețetele pentru aceste medicamente erau prescrise pe nume fictive, iar doctoriile achiziționate erau vândute la preț dublu oamenilor aflați la evidența narcologică.

Marțea trecută, chiar de Valentine's Day, polițiștii l-au reținut în flagrang pe unul dintre angajații de la Centrul Medicilor de Familiei, la ieșirea dintr-o farmacie. Acesta avea asupra lui suma estorcată și pastile Tramadol, luate pe o rețetă falsă. Pentru fiecare rețetă întocmită pe câte un nume fictiv, el primea 100 de lei.

După ce-i va fi stabilită vinovăția, suspectul riscă până la opt ani după gratii.

Diazepamul este un preparat farmaceutic tranchilizant, folosit pentru tratamentul acceselor de anxietate, epilepsie și spasmelor musculare. Tramadolul este un derivat opioid, la fel ca și heroina, codeina, morfina și metadona, care este administrat pentru tratarea durerilor de intensitate severă, acută și cronică. Ambele medicamente pot fi eliberate numai pe bază de rețetă medicală.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite