Deţinutul politic Neculai Popa a fost decorat de Traian Băsescu cu Ordinul „Steaua României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Popa (stânga)
Neculai Popa (stânga)

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Ofiţer pe Neculai Popa, preşedintele Consiliului Româno-American, la propunerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Neculai Popa este fost deţinut politic, activist anticomunist, cunoscut şi în Republica Moldova pentru numeroase acţiuni sociale şi caritabile, dar în principal pentru restabilirea cimitirelor româneşti de pe teritoriul Basarabiei. Este vorba, în primul rând, de cimitirul ostaşilor români de la Ţiganca, Cantemir, cel mai mare din tot spaţiul românesc. Neculai Popa a susţinut, de asemenea, construcţia a numeroase biserici, inclusiv cea din satul Hagi Curda din Ucraina populat de români. Acum Neculai Popa face demersuri pentru restabilirea cimitirului eroilor din şase ţări îngropaţi într-un cimitir părăsit din sectorul Botanica din Chişinău.

Potrivit Decretului semnat de şeful statului, Neculai Popa a fost decorat „în semn de înaltă apreciere pentru abnegaţia şi perseverenţa cu care a promovat valorile naţionale şi culturale ale României, militând pentru respectarea drepturilor comunităţilor româneşti din afara hotarelor ţării şi contribuind la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite